Nyt fra Din Forsyning

Kære sommerhusgrundejerforening

Vi skriver til jer for at give en status på udrulning af de nye affaldsordninger i 2024.

To spande ved hvert sommerhus

Fremover skal vi alle sortere og genbruge mere – også i sommerhusområderne. Varde Kommune har derfor besluttet at alle sommerhuse i efteråret 2024 får minimum to nye spande.

De nye affaldsordninger vil sikre husstandsnær indsamling af 10 affaldstyper. Et standardsommerhus kommer til at se ud, som i nedenstående.

  • Ny 240 liters todelt skraldespand til mad- og restaffald ved sommerhuset, valgfri tømningsfrekvens. (Der leveres desuden en køkkenspand til brug for indsamling af madaffald inde i sommerhuset)
  • Ny 240 liters todelt genbrugsspand til plast/fødevarekarton og metal/glas ved sommerhuset
  • Ny miljøkasse til farligt affald ved sommerhuset (afleveres på genbrugspladsen)
  • Indsamling af pap/papir vil fortsat ske på miljøstationerne
  • Indsamling af tekstilaffald vil ske på genbrugspladsen

Brev til alle sommerhusejere

I løbet af 1. kvartal 2024 vil alle sommerhusejere få et brev i E-Boks med information om de kommende affaldsordninger, samt mulighed for at vælge spand og tømningsfrekvens. Borgere, der er fritaget for digital post, vil få informationen med brevpost. 

Størrelsen på standardspande, mulige tømningsfrekvenser, placeringskrav mv. fremgår af medsendte bilag.

Større ejerforeningerne i sommerhusområderne med fælles renovation kontakter vi og finder i samarbejde den rette affaldsløsning for de enkelte ejerforeninger.

Hvornår kommer de nye spande?

Vi forventer at begynde levering af nye spande 2. september 2024, og leveringen til alle sommerhuse forventes afsluttet inden 31. december 2024. I løbet af foråret 2024 detailplanlægger vi leveringen af nye spande. I vil få information om, hvornår sommerhusejerne kan se leveringsdatoen af spande til det enkelte sommerhus.

Hvad med miljøstationerne?

Miljøstationerne bevares også efter implementering af den nye affaldsordning. Her vil der være mulighed for at aflevere overskydende affald til genanvendelse, hvis man i kortere perioder har ekstra behov.

Ny renovatør fra 2. september 2024

Fra 2. september 2024 skifter vi renovatør. Efter fem år med Marius Pedersen bag rattet bliver det firmaet Meldgaard Miljø A/S, der skal tømme de nye affalds- og genbrugsspande i sommerhusområderne.

Valget af Meldgaard Miljø A/S er truffet efter endt EU-udbudsrunde. Der var tre tilbudsgivere, og Meldgaard Miljø A/S gav det bedste tilbud. Firmaet har vundet opgaven for en 8-årig periode med mulighed for forlængelse på op til 2 år.

Det er glædeligt, at vi allerede har fundet den renovatør, som skal løse opgaven med indsamling af affald og genbrug i sommerhusområder. Vi kender allerede Meldgaard Miljø A/S fra nogle af de kommuner, vi samarbejder med, og vi ser frem til at indlede et godt og langvarigt samarbejde med dem.

Alle skraldebiler vil køre på el i sommerhusområderne 

I vores udbudsmateriale har vi stillet krav om, at alle skraldebiler, som tømmer i sommerhusområder, skal køre på el. Dette vil mindske miljøbelastningen og støjniveauet fra tømningerne markant.

I udbuddet har vi, som i tilfældet er i dag, stillet krav om mindre skraldebiler i sommerhusområder, så belastningen af de små sommerhusveje mindskes mest muligt. Kravet om el betyder dog, at skraldebilerne vil veje mere, hvilket er nødvendigt for at sikre den nødvendige kapacitet/lasteevne på skraldebilerne. 

Renovatøren er forpligtet til at sikre tømning i alle sommerhusområder og er gjort opmærksom på de særlige forhold, grusveje, tætbeplantning, klitter mv. i sommerhusområder, som stiller særlige krav til renovatøren. 

Information

I er meget velkomne til at dele information på jeres hjemmeside, nyhedsbrev, Facebookside el. andet. Vedhæftet er en illustration af de nye spande, samt vejledning til korrekt placering af de nye spande.  

I vil i løbet af sommeren 2024 få yderligere information/status på implementeringen af de nye affaldsordninger.

Hvis der er spørgsmål til denne mail eller vedhæftede, er I velkomne til at kontakte mig.

Jens Stræde Bondesen

jsb@dinforsyning.dk

Placering_af_skraldespande_sommerhuse_2024

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *