Referat af bestyrelsesmøde lørdag den 3. februar 2024

Deltagere: Torben Bøgeskov, Anna Grethe Juelsen, Allice Kristensen, Henry Schultz, Malene Skogemann og Marianne Täkker.

Ad. 1. Godkendelse af dagsorden:

Dagsorden blev godkendt.

Ad. 2. Endelig godkendelse af og opfølgning på referat af bestyrelsesmødet 1. november 2023:

Det justerede referat blev godkendt og underskrevet af bestyrelsen. 

Hidtil er referater af bestyrelsesmøder først blevet godkendt på det efterfølgende bestyrelsesmøde og derefter lagt op på hjemmesiden flere måneder efter mødets afholdelse. For at få referatet hurtigere ud på nettet, besluttede bestyrelsen, at hvis der ikke senest 14 dage efter rundsendelse af et referat til bestyrelsen er kommet forslag til ændringer, så kan det lægges op på hjemmesiden.  

Ad. 3. Status på etablering af Sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeninger i Varde Kommune, herunder generalforsamling i Sammenslutningen samt fællesmøde for alle grundejerforeningerne i Varde Kommune tirsdag den 6. februar 2024

Anna Grethe Juelsen, Henry Schultz og Torben Bøgeskov deltager i fællesmødet og generalforsamlingen, som der bliver udarbejdet referater fra.

Bestyrelsen i Sammenslutningen planlægger sammen med Varde Kommune det kommende dialogmøde mellem Varde kommune og samtlige sommerhusgrundejerforeninger i kommunen den 8. april 2024. Bestyrelsen arbejder på, at der i løbet af 2024 nedsættes de planlagte faglige udvalg.

Ad. 4. Status på udviklingsplanen ”Længe leve Blåbjerg-Nyminde”. 

Byrådet i Varde kommune vedtog på sit møde den 7. november 2023 udviklingsplanen, ”Længe leve Blåbjerg-Nyminde”. Udviklingsplanen skal behandles i Naturpark Vesterhavets Naturparkråd og i Naturstyrelsens Brugerråd. Den har endnu ikke været til egentlig behandling i Naturstyrelsens Brugerråd. Hele udviklingsplanen findes i referatet fra byrådsmødet 7. november 2023, der kan ses på Varde Kommunes hjemmeside.

Ad. 5. Referat fællesmødet for formændene i de 7 grundejerforeninger i Lønne-Houstrup 3. november 2023:

Torben Bøgeskov orienterede om mødet og henviste i øvrigt til det rundsendte referat.

Ad. 6. Status på træfældningskampagnen i Frydenlund:

Træfældningskampagnen i Frydenlund forventes færdig den 5. februar 2024. Alle tilmeldte grundejere skal selv sørge for at rydde vejen ud for deres grund for grene og kogler, da oprydningen ikke er en del af HedeDanmarks tilbud.

Ad. 7. Tilbud på renovering og vedligeholdelse af vejene i Frydenlund:

Efter træfældningskampagnen er vejene kørt op flere steder. Henry Schultz vil indhente tilbud på vedligeholdelse af vejene hos Varde Kommune og entreprenør Jens Stammose. Der skal desuden placeres en bunke grus på Sandtag og en på Pugeldal, som grundejerne må bruge til reparation af akut opståede huller i vejene og ødelagte overgange mellem veje og indkørsler.

Ad. 8. Status på driftsopgaver i Frydenlund: Kabelarbejde, grøfter, dæksler, skilte og fællesareal:

Varde Kommune har givet gravetilladelse til netselskabet N1, så elkablet, der ligger i Skelgrøften mellem Frydenlund og Guldvangen, kan tages op af grøften og i stedet graves ned i rabatten mellem Skelgrøften og vejen/stien på Strækningen fra Pugeldal 42 til Sandtag 51. N1 skal efterfølgende sørge for retablering af berørte veje og rabatter.

De sidste husnummerskilte, der står ved starten af de forskellige stikveje, er under restaurering og vil løbende blive opstillet igen.

Det store fællesareal vil fortsat blive klippet efter bestyrelsens anvisninger, så der er plads til både boldspil, ophold og vild med vilje. Til arbejdsdagen den 26. maj 2024 vil der blive indkøbt materialer til etablering af 2 bænke på fællesarealet.

Ad. 9. Planlægning af generalforsamlingen 25. maj 2024:

Der er bestilt plads på Restaurant Stausø til afholdelse af generalforsamlingen den 25. maj 2024 kl. 11:00. Indkaldelse til generalforsamlingen skal ske senest den 15. april 2024. Materiale til udprintning skal være klar inden påske. Ejendomsmæglerfirmaet Home sponserer udsendelsen. Tilmeldingsfristen til generalforsamlingen og den efterfølgende arbejdsdag er 14. maj 2024.

Dispositionen til bestyrelsens beretning for 2023 blev drøftet og justeret.

Allice Kristensen ønsker ikke genvalg til bestyrelsen, mens Henry Schultz og Marianne Täkker genopstiller. Der er således en vakant plads, der skal besættes.

Torben Bøgeskov spørger Bent Kromann, om han igen vil være dirigent på generalforsamlingen.

Ad. 10. Planlægning af arbejdsdagen 26. maj 2024:

Der er som sidste år fælles arbejdsdag søndag efter generalforsamlingen, altså den 26. maj 2024. Henry Schultz har igen i år været venlig at tilbyde, at mødestedet kan være hos ham på Sandtag 33. Vi mødes kl. 10:00 til kaffe og rundstykker samt gennemgang af dagens program. Der opfordres til at medbringe fx trillebør, høgenæb og andre relevante redskaber. Hvis man medbringer motorsav eller buskrydder, bør man også medbringe nødvendigt sikkerhedsudstyr. Man arbejder for egen regning og risiko, da grundejerforeningen ikke har en ulykkesforsikring. 

Ad. 11. Foreningens hjemmeside:

Torben Bøgeskov kontakter foreningens webmaster for at få opdateret hjemmesiden.

Ad. 12. Bestyrelsens interne mailkommunikation:

Torben Bøgeskov beder Kim Täkker om at skaffe Malene Skogemann adgang til bestyrelsens fællesmail.

Ad. 13. Vandhandleplan for Frydenlund:

Torben Bøgeskov undersøger mulighederne for:

  • Gennemfotografering af grundvandssænkningssystemet med henblik på beslutning om spuling og/eller udskiftning.
  • Udskiftning af rørunderføring i sydlig grøft langs Skelvejen til en større dimension. 
  • Undersøge mulighederne for at forbedre afløbsforholdene fra Frydenlund under Houstrupvej til Puldal Grøft.

Ad. 14. Udkast til regnskab for 2023:

Regnskabet for 2023 blev udleveret og drøftet.

Ad. 15. Udkast til budget for 2024:

Budget for 2024 blev drøftet – især vedrørende udgifter til undersøgelse af grundvandssænkningens hovedledning m.v. og udgift til renovering af vores veje. Det blev besluttet at anskaffe en printer og en makulator til kassereren.

Ad. 16. Næste møde:

25. maj 2024 kl. 9:30 på Restaurant Stausø.

Ad. 17. Eventuelt:

Efter ønske fra foreningens bank, Vestjysk Bank, er foreningen blevet tilmeldt registreringssystemet Unioo.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *