Referat af bestyrelsesmøde lørdag den 11. marts 2023.

Mødet blev afholdt hos Anna Grethe Juelsen

Deltagere: Anna Grethe Juelsen, Marianne Täkker, Henry Schultz og Torben Bøgeskov og Jørgen Hansen (ref.)

  1. Godkendelse af dagsorden.
    Dagsorden godkendt.
     
  2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet den 6. november 2022 samt opfølgning på samme.
    Referat godkendt og underskrevet af bestyrelsen.

  3. Gennemgang af udkast til vedtægter for en eventuel kommende sammenslutning af sommerhusgrundejerforeninger i Varde Kommune og beslutning om, hvorvidt Frydenlund skal tilslutte sig. Hvis bestyrelsen siger ja, skal det besluttes, om det alene er bestyrelsen, der afgør spørgsmålet, eller om det skal besluttes på den kommende generalforsamling.
    A) Anna Grethe deltog på fællesmødet den 7. februar. Torben var desværre forhindret på grund af sygdom. Referat fra fællesmødet kan læses på hjemmesiden.
    B) Bestyrelsen gennemgik udkastet til vedtægterne. Der er nogle punkter, der børe rettes til, bland andet frist for udmeldelse, gerne 3 måneder. Forslag til kontingent anses for passende, men med betaling i januar.
    Der skal indføjes at foreningen ikke må lave underskud.
    Vi mener også, at man bør kunne stemme i form af en fuldmagt og bestyrelsen maks. kan bestå et medlem pr. forening.
    Om Frydenlund skal tilslutte sig fællesforeningen, drøftes på generalforsamlingen.
      
  4. Planlægning af generalforsamlingen 13. maj 2023.
    Anna Grethe sender indkaldelse til generalforsamlingen til medlemmerne inden den 31.03.2023. Portoen er igen sponsoreret af HOME i Nr. Nebel.
    NB! Generalforsamlingen afholdes i år på Restaurant Stausø, Klintingvej 204, 6854 Henne.  
    Bestyrelsens beretning for 2022 blev godkendt med få tilføjelser. Inden generalforsamlingen, kan beretningen læses på foreningens hjemmeside.
    Torbenkontakter Bent Kroman for at høre om han igen i år vil være dirigent.
     
  5. Budget og økonomi, herunder beslutning om anbringelse af midlerne på henlæggelseskontoen (Vandfonden). Se AGJ’s mail fra 27. februar.
    Regnskabet for 2022 blev gennemgået og kommenteret. Regnskabet er klar til godkendelse på generalforsamlingen.
    Budget for 2023 blev ligeledes gennemgået og tilrettes af Anna Grethe med et par ekstra udgiftsposter. Bestyrelsen foreslår en kontingentforhøjelse på 200 kr. årligt. Foreningen kan desværre også mærke inflationen og prisstigningerne i samfundet.
    Det blev vedtaget, at binde 500.000 kr. af henlæggelsesfondens midler i 6 mdr. på en aftalekonto.
       
  6. Vedligeholdelse af fællesarealer, herunder entreprenørpriser for 2023 samt beslutning om fældning af træer langs bl.a. Pugeldal 36.
    Aftalte entreprenørpriser for 2023 er behandlet under budget.. Græsslåning af fællesarealet er overgået til en ny entreprenør af hensyn til prisen.
    Bestyrelsen er enig i, at der bør gøres noget på stikvejen Pugeldal 34-38. Foreningens træer er blevet meget høje. Samtidig bør der også kigges på fældning af nogle træer ud for Pugeldal 38-40. Det er umiddelbart vurderingen, at omkring 2/3 del af fyrretræerne skal fældes.
    Bestyrelsen vil kontakte HedeDanmark med hensyn til planlægningen. Arbejdet forventes udført i efteråret 2023 og foråret 2024. Bestyrelsen vil forsøge at lave en aftale med HedeDanmark, så de enkelte grundejere, i samme omgang, kan få fældet træer på egen grund til en fornuftig pris.
    Samtidig trænger vore vejnummerskilte i området til en ”opfriskning”. Henry har på taget sig opgaven henover forår/sommer.
    Ligeledes har bestyrelsen konstateret, at der i sommerperioden er mange biler, der kører ind af Skelvejen, for at komme til stranden. Ved indkørslen til Frydenlund står der et skilt med sti til stranden. Henry vil tage kontakt til Varde Kommune, for at høre om vi kan få sat et blindvejskilt med gang/cykel sti til stranden op mellem Fyrrekrogen og Sandtag.
        
  7. Byggesager og spildevandssager.
    Vi har forespurgt Varde Kommune omkring byggefelter i området. Der er ikke byggefelter på de sydøstlige grunde, Sandtag 2-14. Øvrige grunde har et byggefelt.
    Torben har haft kontakt til en enkelt husejer omkring udledning af spildevand i grøften. Det er ikke tilladt. Torben tager kontakt til husejeren igen, da der fortsat udledes spildevand, nu blot på grunden.

  8. Vandhandleplan for Frydenlund.
    Torben har udarbejdet en beskrivelse af Frydenlunds grøfter og grundvandssænkningssystem og beskrivelse af opgaver og tidsfrister. Torben tilretter skemaet og beskrivelser med de kommentarer der kom.
    Vandhandleplanen er et godt arbejds- og planlægningsværktøj, specielt med en langsigtet plan for udskiftning og reparation af grundvandsænkningssystemet. Bestyrelsen arbejder på, at få Varde Kommune til at foretage en TV inspektion af systemet. Forventes gennemført senest i 2024. Det kan komme på tale, at det skal ske for egen regning.
     
  9. Landskabsplan for det store fællesareal.
    Bestyrelsen har valgt, at en del af det store fællesareal skal udlægges til ”naturområde” ud fra den udarbejde skitse. Der opstilles 2 bænkesæt på området. Anna Grethe aftaler med foreningens græsklipper, hvordan der skal klippes og hvor ofte.
    Den 14. maj indbyder foreningen til en fælles arbejdsdag, hvor mindre vedligeholdelsesopgaver udføres. Arbejdsdagen kan styrke kendskabet til hinanden i området og spare på udgifterne. Følgende opgaver er planlagt:

    * Klipning langs grøfterne og rensning af rør
    * Klipning af rabatter
    * Fjernelse af ødelagte bomme
    * Klipning og rydning af stier
    * Bortskaffelse af grene og afklip
    * Lapning af huller i vejene
    * Rensning af ristene i grøfterne

    Henry er tovholder og forplejningsansvarlig på arbejdsdagen.
    Indbydelsen sendes ud sammen med indkaldelsen til forenings generalforsamling.

  10. Orientering om arbejdet i Varde Kommunes Vanddialogforum.
    Torben deltog i mødet den 9.3.2023, der blev afholdt hos Varde Kommune. Der er i Kommunen kommet en ny medarbejder, Mai-Britt Henne, der er ansat som miljøsagsbehandler og er tilknyttet arbejdet med vanddialogforummet.
    På mødet blev der orienteret om loggere, der er opstillet i udsatte områder. Der arbejdes på udarbejdelse af et mulighedskatalog for Henne – Vejers området.
    På mødet fortalte Grærup om de løsninger, de har valgt med hensyn til vandproblematikken.
    Referat fra mødet kan læses på Kommunens hjemmeside.
        
  11. Orientering om Naturstyrelsens Brugerråd.
    Naturstyrelsen havde inviteret til møde i Kærgaard Plantage i forbindelse med etablering af et brugerråd for interessegrupper i Kommunen. Torben skulle have deltaget i mødet for Sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeningerne i Varde Kommune, men var desværre nødsaget til at melde afbud..
    Mødet var et opstarts møde og følges op af 1-2 møder årligt.
     
  12. Orientering om arbejdet med at udarbejde en udviklingsplan for Blåbjerg-Nyminde.
    Torben deltager som identificeret nøgleinteressent for sommerhusgrundejerforeninger i området i forbindelse med udarbejdelse af en udviklingsplan for Blåbjerg-Nyminde plantage.
    Planen skal give området mulighed for oplevelser i naturen af forskellig karakter.
     
  13. Eventuelt.
    Torben har været til møde med de 6 øvrige sommerhusgrundejerforeninger i Houstrup- Lønne. På mødet blev der blandt andet drøftet brandfaren i området som opfølgning på henvendelse fra Bjerg sidste sommer.
    Samtidig blev drøftet stigningen i ridning i området uden for de afmærkede stier. Torben retter henvendelse til Naturstyrelsen herom.
    Marianne savner fortsat, at der kommer mere aktivitet på forenings hjemmeside. Hun mener den er kedelig og uinteressant. Der skal derfor snarest findes en anden løsnings for håndtering og pleje af hjemmesiden.
       
  14. Næste møde. 
    13. maj 2023 kl. 9.00 på Restaurant Stausø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *