Referat af bestyrelsesmøde, fredag den 6. marts

Referat af bestyrelsesmøde, fredag den 06. marts 2020, kl. 10.30. Mødested på adressen Pugeldal 11, Houstrup, ved Anna Grethe Juelsen.

Afbud fra Henry Schultz.

  1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 29. november 2019
    Referatet godkendt
    Erling sender referatet til Rene, der bedes lægge det på foreningens hjemmeside.
    Torben sender foreningens høringssvar vedrørende Forsvarets forslag om kørespor i plantagen til Henry, så han er orienteret.
    Der var følgende kommentarer i forlængelse af godkendelsen af referatet:
    Det var en minigraver, der blev anvendt til oprensning af grøften langs med skellet til Guldvangen.
    PT står der er vand over ridestien
    Post leveres indenfor 5 dage, hvis man betaler 10kr i porto.
    Vi kan udsende post til medlemmerne via e-boks.
  2. Siden sidst
    ⦁ Notat/Referat af mødet om eventuel ændring af afledningen af vandet fra Skovgrøften er ændret på flere punkter, bl.a. har Erling sørget for, at nordgrøften er omtalt. Seneste udgave er udsendt til bestyrelsen.
    ⦁ Status på grøften mellem Guldvangen og Frydenlund: Drænslangen spulet, men virkningen var kort. Erling kontakter Guldvangen med henblik på, at der skal søges tilladelse til at frilægge drænslangen, så det bliver en åben grøft. Erling underretter også Guldvangen om deponering af grenaffald ud til Sandtag.
    ⦁ Der har været afholdt Fællesmøde for alle sommerhusgrundejerforeningerne og der er udsendt referat af mødet. Det står uklart, hvem der er kommunens kontaktpersoner til grundejerforeningerne. Erling og Anna Grethe deltog i mødet. Sidtsnævnte gav udtryk for, at det havde været en positiv oplevelse! Næste møde 2.2.2021.
    ⦁ Forsvaret har afholdt informationsmøde vedr. forslaget til kørespor i plantagerne fra Nymindegab til Oksbøl Skydeterræn. Erling har pr. mail orienteret om mødet forløb. Se desuden punkt 3.
  3. Vejproblemer efter Militærets ”efterårskrig” og kommende kørespor og nye grøfter
    ⦁ Torben har på vegne af Grundejerforeningen Frydenlund indsendt et høringssvar, der primært fokuserer på frygten for, at øget grøftning i forbindelse med nye kørespor vil medføre øget afledning af vand til Frydenlund, og at vi ønsker, at Forsvaret medvirker til at afbøde problemet ved at gennemføre et projekt, der i tilfælde af voldsom regn kan tilbageholde vand vest for Hundevejen og over længere tid aflede det kontrolleret mod Frydenlund.
    ⦁ Erling har indsendt et mere generelt høringssvar på vegne af 6 grundejerforeninger i Houstrup – Lønne området.
    ⦁ De indsendte høringssvar bliver lagt på hjemmesiden.
  4. Skitseforslag fra Fa. Fuldendt, Rådgivende ingeniører i Varde
    ⦁ Gennemgang af skitseforslaget og ændret beregning på arbejdet: Opmåling fra landmåler indarbejdes og der kommer et revideret budget for projektet. Fuldendt bedes foretage de nødvendige beregninger for at vi kan komme videre med projektet. Bestyrelsen besluttede at give grønt lys til Fuldendt for fase 3 del 1. Erling giver Fuldendt besked
    ⦁ Det videre forløb i sagen med grøfterne: Erling kontakter Guldvangen med henblik på at søge kommunen om tilladelse til at frilægge drænslangen mod Guldvangen, så der bliver en åben grøft. Torben tilbød i givet fald at udarbejde ansøgning til kommunen.
    ⦁ Bestyrelsen besluttede sig for at foreslå på den kommende generalforsamling, at midlerne på den såkaldte Vandfond, der er hensat til reparation eller udskiftning af grundvandssænkningssystemets hovedledning, fra og med 2020 også kan anvendes til andre tiltag, der kan sikre afledningen af nedbør og grundvand fra Frydenlundområdet. Der kan fx være tale om anlæg af eller oprensning af åbne grøfter, spuling af dræn eller gennemførelse af andre tiltag, der kan lede nedbør væk fra Frydenlundområdet eller tilstrømmende vand fra Nyminde Plantage uden om Frydenlundområdet. Midlerne kan også anvendes til konsulenthjælp til gennemførelse af ovennævnte tiltag.
    ⦁ Torben gennemgår Fuldendts forslag på den kommende generalforsamling.
  5. Generalforsamlingen
    ⦁ På valg er Marianne Tækker – modtager genvalg
    ⦁ På valg er Erling Kolding-Jacobsen – modtager genvalg
    ⦁ På valg er Henry Schultz – modtager genvalg
    ⦁ Kontingent for år 2021
    ⦁ Formands- og Bestyrelsesberetning
  6. Økonomi
    Det almindelige budget 2020 blev drøftet, afventer derudover beregning på udgifter fra Fuldendt samt udgifter til grøfter m.v.
  7. Andet
    ⦁ Erling tilskriver byggeafdelingen i Varde Kommune angående overholdelse af grundejerforeningens deklarationer og servitutter i forbindelse med behandling af byggesager, og at vi fortsat gerne vil have tilsendt byggeansøgninger.
    ⦁ Udskiftning af dæksel ved Skovgrøften/ridestigrøften.
    ⦁ Fældning af farlige træer. Mulighed for fælles bestilling nævnes i beretningen på generalforsamlingen.
  8. Eventuelt
    Intet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *