Referat af bestyrelsesmøde lørdag 25. maj 2024

Dagsorden:

Ad. 1. Godkendelse af dagsorden.

Den omdelte dagsorden godkendtes med den ændring, at punkt 10 udgår, da indholdet er identisk med indholdet i punkt 7.

Ad. 2. Opfølgning på og godkendelse af referat af bestyrelsesmødet 3. februar 2024.

Referatet endeligt godkendt og underskrevet. Status på opfølgning sker under de respektive punkter på dagens dagsorden.

Ad. 3. Forberedelse af generalforsamlingen.

Bent Kromann har indvilget i at være dirigent.

AGJ tager referat med hjælp af TB.

Stemmesedler er klar til udlevering. Der er på forhånd tilmeldt 18 husejere med i alt 29 personer. TB foreslår, at deltagerne præsenterer sig med navn, vejnavn og husnummer samt gerne hvor mange år, de har haft sommerhuset.

Restaurant Stausø har desværre ikke nogen projektor, så TB kan ikke vise billeder i forbindelse med fremlæggelse af beretningen. HS oplyser, at han har en projektor, vi kan bruge i fremtiden.

Ad. 4. Vandhandleplan for Frydenlund, herunder opfølgning på besigtigelsen af grøfter og grundvandssænkning med Varde Kommune den 18. april.

Hyggelig, saglig og konstruktiv besigtigelse med deltagelse af AGJ, HS, TB og Henning Juelsen. Fra Varde Kommune deltog Signe Petersen, Jan Pedersen og Henrik Bak Rasmussen.

AGJ uddelte et foreløbigt notat vedrørende gennemgangen. En ny version med TB´s kommentarer vil blive rundsendt med mail.3

Jan Pedersen fortalte under besigtigelsen, at der i dag er mulighed for at skyde nye og større rør ind i gamle, dårlige rør. Derved kan man sikre og øge rørets evne til at transportere vand, men til gengæld kan de ikke virke drænende. Når vi skal til at skifte rør, kunne man vælge at skifte rør i fx veje med nye rør svarende til de gamle, som både kan dræne og transportere, mens vi kan skyde nye rør ind i gamle, hvor rørene går på private arealer. Her kræver det nemlig en ryddet tracé på 10m’s bredde, hvis rørene skal udskiftes på traditionel vis.

Efterfølgende har vi fået 2 mails fra Signe Petersen, Varde Kommune.

Det skal fremhæves fra Signes 1. mail, at de, hvis vi ønsker det, kan lave en liste over, hvilke ejendomme, der har fået tilladelse til at dræne, samt at man kan få tilladelse til at etablere en lavning på ens grund, hvor overfladevand kan løbe til og så via en sandfangsbrønd ned i grundvandssænkningen. Det kræver naturligvis en medbenyttelsestilladelse. Bestyrelsen ønsker en sådan oversigt.

I Signes 2. mail forsøges vores vandproblemer forklaret med vores gamle og nærmest ikke fungerende grundvandssænkningssystem. VK vil imidlertid gerne hjælpe med at få vished omkring, hvordan vandet bevæger sig fra Nyminde Plantage til Frydenlund ved at opsætte 1 logger i plantagen og 2 loggere i Frydenlund.

Signe har desuden tilsendt os et kort (både i A3 ogA4) med terrænkoter samt et kort med de målinger, som Jan Petersen lavede under gennemgangen. De 3 markører viser henholdsvis terrænkote, bundkote i vandløb eller grøft samt vandspejl.

Ad. 5. Frydenlunds postkasser – status og fremtid?

TB er blevet ringet op af Mikkel fra Houstrup Camping. Som et led i den pågående renovering af pladsen ønsker man at fjerne/udskifte de lave bygninger ved p-pladsen, herunder Frydenlunds postkasseskur. De nye ejere kan ikke finde papirer på en eventuel skriftlig aftale. Ejerforhold/aftalegrundlag skal afklares og mulighederne for en fremtidig placering enten på campingpladsen eller i Frydenlund skal sonderes! AGJ og Erling Kolding Jakobsen har søgt i gamle mapper, men uden at finde en egentlig aftale! Der er fundet dokumentation for en udgift i 1976 til opførelse af skuret og opsætning af postkasser og udgifter i 1995 til reparation af skuret. I gamle notater fra 1976 fremgår det, at et tilbud fra den daværende ejer af campingpladsen accepteres. Det forsøges at aftale et møde med Mikkel i uge 22.

Ad. 6. Økonomi, herunder binding af indeståender på konti.

Kontingentindtægten i 2024 er kr. 74.000. Heraf er der til dato brugt kr. 34.000. Udgiften til veje andrager kr. 20.000. Det aftaltes, at der foretages indskud på bunden konto, kr. 500.000 i 6 måneder til 2,6% p.a. i rente.

Ad. 7. Highligts fra diverse møder: Fællesmøde for alle grundejerforeninger i VK, generalforsamling i Sammenslutningen, møde i VK’s vanddialogforum, møde i Naturstyrelsens Brugerråd og dialogmøde mellem VK og alle grundejerforeninger i VK.

Fællesmødet: Afholdt 6. februar. Primært forberedelse af forslag til dagsorden for dialogmødet med VK: udfordringer med overfladevand, implementering af turismestrategi, ny affaldsordning, status på lokalplaner for sommerhusområder, ny postlov. Mandat for 2024 fastlagt og de 5 medlemmer genvalgt.

Generalforsamling i Sammenslutningen: Afholdt 6. februar. Stiftet 16. september 2023. Genvalg af Allan Junge, Susanna Jensen og TB. Fokus på interessevaretagelse i forhold til VK, Destinationen, NST og Forsvaret. Igangsættelse af proces med nedsættelse af 6 udvalg: natur, klimavand, lokalplaner, bæredygtighed, DNA og stedbundne kvaliteter samt turisme

Vanddialogforum: Afholdt 14. marts. 10 deltagere, hvoraf de 5 var Fællesudvalget/Sammenslutningen. Alle foreninger har oplevet store vandmængder efterår og vinter. Veje og grunde har været oversvømmet og huse ubrugelige. Målet om at blive en helårsdestination besværliggøres. Vandløbene har svært ved at håndtere de tilførte mængder. VK tilbyder individuelle møder med grundejerforeningerne. VK har indgået et samarbejde med firmaet Tankegang for at kunne forbedre kommunikationen med den enkelte grundejer. VK har indgået et samarbejde med Rambøll, som skal kvalitetssikre og forbedre det såkaldte mulighedskatalog

NST Brugerråd: Afholdt 3. maj. Startende med ekskursion i Bordrup Plantage om urørt skov. 6100ha mellem Oksbøl og Nymindegab skal udlægges som urørt skov. I de næste 25 år skal store arealer med især sitkagran og contortafyr ryddes og i stedet skal mængden af hjemmehørende løvtræer øges og flere arealer skal gøres vådere for at øge biodiversiteten, samtidig med at der fortsat skal være gode rammer for friluftsliv. På kontoret fulgte et oplæg fra destinationen om regenerativ turisme samt et oplæg om Forsvarets brug af Naturstyrelsens arealer. Forvent på sigt mere støj og færdsel samt begrænsning af friluftslivet med mulighed for med 14 dages frist at kunne aflyse arrangementer. De planlagte kørespor er stadig nogle år ude i fremtiden.

Dialogmøde mellem Varde Kommune og sommerhusgrundejerforeningerne: Afholdt 8. maj. Status på byggeri og overholdelse af lokalplaner, dialog om mulighed for tvungent medlemskab af en grundejerforening, dialog om fremtidig registrering af bevaringsværdige sommerhuse, implementering af ny affaldsordning – herunder praksis for placering og underlag ved sommerhuse, hvis krav er i konflikt med lokalplaner, byplanvedtægter eller deklarationer, drøftelser om udfordringer med overfladevand og grundvand samt forventningsafstemning om, hvad VK kan bruge grundejerforeningerne til.

I Frydenlund skal affaldsspande opsættes på fast underlag langs vej. De må ikke placeres langs indkørsler, da der så skal etableres fast køreunderlag, hvilket er ulovligt. Der må gerne opsættes afskærmende hegn eller beplantning.

VK vil undersøge, om der findes puljer, der kan finansiere kortlægning af vandudfordringer, ligesom man vil kontakte regionen for at høre, om den kan bidrage. Endelig vil man kontakte Naturstyrelsen omkring vandudfordringer fra deres arealer, der kan belaste sommerhusområderne.

Det blev besluttet, at VK og grundejerforeningerne vil gå i tættere dialog om et fremtidigt samarbejde. VK foreslog, at fællesudvalget anmoder Økonomi- og Erhvervsudvalget om et møde for at drøfte turismestrategien.  

Ad. 8. Vejvedligeholdelse.

Vores entreprenør har ikke overholdt den aftale, der blev indgået primo maj. Undskyldningen er, at det pt er for tørt til at slæbe vejene, og at det er nødvendigt at vente på lidt regn. Da den nu er kommet, håber vi, at vejene nu kan slæbes, så høje kanter jævnes og den generelle kvalitet forbedres. Vi er ikke tilfredse med, at indgåede aftaler ikke overholdes fra entreprenørens side.

Varde Kommune har grundet kapacitetsproblemer og hensynet til private entreprenører ikke ønsket at overtage opgaven med vedligeholdelse af vores veje.

Det blev aftalt, at HS indhenter et tilbud fra Nr. Nebel Entreprenørforretning.

Ad. 9. Opfølgning på træfældningskampagnen.

HedeDanmark har i uge 21 oplyst, at de træer, der er oplagret på det lille fællesareal, først vil blive hugget til flis, når deres nåle er blevet brune. Der er endnu ikke tilsendt opkrævning til de husejere, der har fået fældet træer på egen grund. Det forventes at ske i uge 22.

Ad. 11. Konstituering af bestyrelsen og fordeling af arbejdsopgaver.

Formand: Torben Bøgeskov (TB)

Næstformand: Henry Schultz (HS)

Kasserer: Anna Grethe Juelsen (AGJ)

Sekretær: Bent Lind (BL)

Medlem: Malene Skogemann (MS)

Fordelingen af øvrige arbejdsopgaver afventer næste bestyrelsesmøde. Det blev dog aftalt, at Bent Lind skal have tilsendt adgangskoderne til foreningens hjemmeside, så han kan forsøge at få et overblik over den og over hvordan opsætning og inddatering fungerer. Tilknytning af de nye bestyrelsesmedlemmer til foreningens fælles Gmail skal også løses.

Ad. 12. Opfølgning på generalforsamlingen.

Intet.

Ad. 13. Forberedelse af arbejdsdagen 26. maj.

Forplejning: Kaffe og rundstykker kl. 10. Øl, vand og pølser efter ca. 2 timer. Der varsles voldsom regn ved middagstid! Der er tilmeldt 30 personer.

Der er følgende arbejdsopgaver, som skal løses af forskellige arbejdshold:

Sti fra S29 mod fællesarealet

Sti fra S11 til det lille fællesareal.

Sti ved S38 til Houstrupvej incl. rensning af indløb i rør under Houstrupvej.

Beskæring af træer langs veje. Der skal være et frirum på 4m i bredden og 4,5m i højden.

Slå glansbladet hæg og fjerne grene fra vejrabatter.

Slå glansbladet hæg m.m. langs grøfterne rundt om fællesarealet.

Jævne høje kanter langs veje.

Supplere grusbelægning på sti fraS33 til P32.

Udjævne indkørslen til det lille fællesareal.

Ad. 14. Fastlæggelse af næste bestyrelsesmøde.

Fredag den 23. august kl. 16:00 hos Bent Lind

Dette møde er senere aflyst.

Det er i stedet besluttet, at bestyrelsen mødes lørdag den 20. juli kl. 10:00 på Houstrup Camping. Her skal der rengøres postkasseskur og postkasser, ligesom postkasserne skal smøres. Kl. 12:00 fortsættes med frokost og bestyrelsesmøde et endnu ikke fastlagt sted.

Desuden er det besluttet at holde bestyrelsesmøde søndag den 25. august kl. 10:00 hos Bent Lind.

Ad. 15. Eventuelt.

Generalforsamling i 2025 afholdes lørdag den 10. maj kl. 11:00 på Restaurant Stausø. Der er morgenmad for bestyrelsen kl. 9:30.

Antal deltagere i generalforsamlingen skal meddeles restauranten ca. en uge før.

Der afholdes fælles arbejdsdag den efterfølgende dag, søndag den 11. maj kl. 10:00 med start ved Sandtag 33.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *