Referat af bestyrelsesmøde 15. august 2016

Bestyrelsesmøde Frydenlund grundejerforening 15. august 2016 kl. 16:30.

Holdt på Pugeldal 22 hos Marianne Täkker. Til stede var Erling, Anna Grethe, Marianne, Jonny, René.

  1. mødet indledtes med en tur rundt i området. Arealet, hvor det flisede og nu fjernede træ var placeret, blev besigtiget. Entreprenøren har efterladt en stor mængde grene og kviste. Det er ikke tilfredsstillende! Det blev besluttet at gøre indsigelse hos entreprenøren. Nabo til arealet, Harald (Sandtag 11) tilbød at leje en flismaskine og flise grene og kviste mod godtgørelse af lejen. Det venlige tilbud blev modtaget med taknemmelighed.

Jonny beder desuden græsslåmanden om også at slå græsplanen, hvor træet har ligget. De seneste par år har han kun slået boldbanen, men det andet areal skal faktisk også slås. Her er muligvis sket en kommunikationsbrist.

  1. Godkendelse af referatet fra bestyrelsesmødet 25/5 2016. Referatet blev godkendt og underskrevet.
  2. Grøfterne langs med Skelvejen. Erling har skrevet til Ellen Margrethe Hansen, Varde Kommune, og mindet om, at det var blevet aftalt, at kommunen skulle rense op. Desuden har han spurgt, om det er blevet afklaret, om det sidste stykke vej fra Pugeldal til den røde bom (med tilhørende grøft) var offentlig vej, eller om det – sådan som det var blevet påstået – var grundejerforeningens. Desuden blev der spurgt til, om det var blevet afklaret, om grøfterne langs de omtalte veje var offentlige eller private. Desuden blev der spurgt om spuling af sidestrenge i lighed med den spuling, der er sket på Guldvangen. Vi fik spulet hovedstrengen ved Varde Kommunes foranstaltning for nogle år siden, men ikke sidestrengene, da Varde Kommune påstod, at disse ikke kunne tåle det. På Guldvangen har de imidlertid haft et firma til at spule sidestrengene med en teknik, der ikke beskadigede de gamle rør og samlinger. Ellen Margrethe Hansen har ikke svaret endnu.

Det blev vedtaget, at Erling orienterer resten af bestyrelsen løbende om sin korrespondance med Ellen Margrethe Hansen og Varde Kommune.

Træer og grene Sandtag 8. Erling har forsøgt at ringe og skrive til ejeren, dog uden held. Det er ikke engang muligt at finde et telefonnummer! Erling har via den pågældendes firma forsøgt at komme i kontakt, men der er ingen, der reagerer. Næste skridt er en henvendelse til Varde Kommune. Der er meget dårlige oversigtsforhold og det er direkte livsfarligt, fordi biler, der skal køre ud på Houstrupvej, ikke kan se passerende cyklister.

Grøfter og dræn. Varde Kommune har i dag været i gang med at rense grøften på nordsiden af Skelvejen op. Det ser ud til, at de er nået ca. halvvejs. En del rør under overgange er dog ikke renset igennem og der er heller ikke renset ret dybt op. Faktisk ser det ud til, at der er bagfald! Vandet løber dermed den forkerte vej – det skal løbe mod øst og ud i Hejbøl Bæk.

Marianne og Jonny følger det videre arbejde. Erling følger op, hvis vi skønner, at det ikke er gjort tilstrækkeligt godt.

Brønddækslet på brønden på hjørnet Skelvejen/Pugeldal er beskadiget, formentlig af grabben fra en rendegraver. Erling vil gøre Varde Kommune opmærksom på skaden og bede dem om at skifte dækslet og desuden påtale den mangelfulde oprensning.

Der udspandt sig en længere drøftelse om rørledningerne på vores områder. Der blev udvekslet observationer fra den seneste våde tid. Der har stået blankt vand på Pugeldal 7 i foråret. Men den meget våde sommer har tilsyneladende ikke medført oversvømmelser.

Det blev besluttet at lade en del sidestrenge spule igennem efter den metode, som blev afprøvet på Guldvangen. Eftersom det er kommunen, der har ansvaret for gennemspuling, så vil Erling over for Varde Kommune insistere på en gennemspuling snarest. Det blev dog vedtaget, at skille spørgsmålet om grøfter og spørgsmålet om spuling af sidestrenge ad.

Vejene. Stammose har trukket på vejene for nylig, og det ser fint ud. De eksisterende aftaler med Stammose fortsætter. Der er fint styr på vejene.

Beplantning langs vejene. Er det Grundejerforeningens træer eller de enkelte grundejeres? Vejbredder og vejhøjder skal overholdes. Vi vil forsøge at fastslå, hvor skellet går. Beslutning om beskæring udskydes dog til næste år. Henning (Pugeldal 11) vil til næste år med en metaldetektor forsøge at fastslå, hvor skellet er.

  1. Økonomi. Anna Grethe orienterede om foreningens økonomi. Økonomien er uændret i forhold til seneste referat.
  2. Andet. Der er et fællesmøde for grundejerforeningerne i området midt i september. Ét af punkterne er ansøgning om en pulje til forbedring af telefon- og netforbindelserne i sommerhusområderne.
  3. Eventuelt.

Anna Grethe undersøger, hvor vi skal holde generalforsamlingen den 13. maj 2017. Hvor vi kan få lokaler og hvad vi skal betale.

Ændringsforslag til grundejerforeningens ikke længere tidssvarende vedtægter blev drøftet.

Næste møde: Afhængigt af udviklingen mht grøfter og afvanding, så afventer vi fastsættelsen af næste møde. Når Marianne har fået en vagtplan, så melder hun et par datoer ud.

/RR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *